Het verschil tussen een droge of gedehydrateerde huid.
Vocht VS Vet: Is mijn huid nu droog of uitgedroogd? (gedehydreerd) Het grote verschil is de oorzaak van de droogte.

Is mijn huid nu droog of uitgedroogd?
Het grote verschil is de oorzaak van de droogte.

Droge huid(type)

Zo beoordelen wij als schoonheidsspecialisten een “droge huid” op de talgwaarden. Als er weinig talg wordt geproduceerd noemen wij dit een droge huid(type). Talg zorgt ervoor dat de huid soepel aanvoelt en dat er weinig vocht verdampt. De droge huid is vaak te herkennen aan kleine poriën, een doffe uitstraling, (de huid heeft dan geen natuurlijke glans, door huideigen oliën) en soms zijn er wat schilfertjes en roodheid te zien. 
Je kan je een droge huid nog droger maken door verkeerde behandeling. Bijvoorbeeld cosmetica met irriterende ingrediënten (bijv. parfum, alcohol, parabenen), het gebruik van sterk ontvettende cleansers en schuimende zepen, te veel scrubben (doe dit maar 1 keer in de +- 28 dagen, lees hier meer over exfoliëren) en heet water. Hoe ouder je wordt, hoe meer moeite je huid heeft om te herstellen en hoe zichtbaarder de gevolgen zijn. Er verdampt te veel vocht uit de huid, schilfertjes stapelen zich op en bacteriën kunnen uitgebreid hun gang gaan.

De oplossing is simpel!
Pas je cosmetica en skincare (routine) aan op de behoefte van jouw huid.
Was met een milde cleanser en spoel je gezicht af met lauw water. Breng na de reiniging altijd een toner aan. Smeer juist een wat vettere/romige dagcrème. Boost je huis met rijke oliën. En gebruik liever een peeling dan een scrub om de schilfers en dode huidcellen van de huid te weken in plaats van te schuren. In de wintermaanden adviseren wij de Sublime skin glycolzuur peeling kuur (voor thuis) of Sublime skin double peel (salonbehandeling). Deze zorgen voor goede celvernieuwing en dat de huid beter vocht kan vasthouden.

Uitgedroogde/gedehydrateerde huid

Iedereen kan last hebben van een uitgedroogde/gedehydrateerde huid. Of je nu een vette, droge, gevoelige, gecombineerde of normaal huidtype hebt. Je kunt dus best een vette én uitgedroogde huid hebben. De huidbarrière (het beschermlaagje tussen je opperhuid en de rest van je lichaam) is beschadigd en kan niet meer goed zijn werk doen. Vergelijk het maar met een sinaasappel waar je de schil van afhaalt, binnen no time is deze uitgedroogd. Je huidbarrière speelt ook een grote rol in het immuunsysteem, kan zich minder goed beschermen tegen bacteriën, schimmels en virussen lees hier meer over het herstel van je huidbarrière. Een gedehydrateerde huid reageert wel op omgevingsfactoren, dieet, weinig water drinken, stress, (zon)straling, enz. Ook huidaandoeningen als psoriasis en eczeem zijn in de basis hydratatie problemen. De huid bevat veel te weinig vochtbinders die water kunnen vasthouden voor gedoseerd gebruik. En het watertransport vanuit de diepere huidlagen werkt niet optimaal/ is vertraagd. Maar wees niet getreurd. Juist een uitgedroogde/gedehydrateerde huid is goed te behandelen. 

Een uitgedroogde huid kun je herkennen aan een trekkering (uitgedroogd) gevoel. Ook wel dorstige huid genoemd. Verschilvering van de huid, doffe waas over de huid, snel geïrriteerde huid, jeuk, donker kringen rond onder de ogen en droogte lijntjes/rimpels. Maar het opsteken van gerstekorrels en onderhuidse puistjes zijn tekenen van een verstoorde vochthuishouding. 
Was ook nu met een milde cleanser en spoel je gezicht af met lauw water. Breng na de reiniging altijd een toner aan. En gebruik geen cosmetica met irriterende ingrediënten. Wist je dat parfum, alcohol en water vaak de basis van skincareproducten vormen?! Alle 3 onttrekken ze juist vocht uit de huid. Onze Esse producten hebben altijd een basis van Rooibos of Aloëvera (hydratant)Scrub of peel je huid eens in de 28 dagen, zodat je huid zijn natuurlijke glow behoudt. En voeg vochtbinders toe. In de vorm van hyaluronzuur serums en sterk hydraterende moisturisers. Wij adviseren om 1 keer in het seizoen onze Hydramemory behandeling te kiezen, waarin wij met hoge doseringen hyaluronzuur het vochtbalans in de huid flink kunnen boosten. Maar de nummer 1 tip is toch; drink vooral voldoende water. Min. 1 liter per dag. Bescherm je huid met SPF tegen overmatig zonlicht en vervang je gloeiendhete douches voor lauwwarme. 

Heb je nog vragen over onze producten en/of het gebruik ervan, of wil je een (online)huidanalyse inboeken, neem dan contact met ons op via WhatsApp. +31 6 33 58 96 92