Exfoliëren PUUR WELLNESS AMERSFOORT
Srubben, peelen, of toch een peeling-kuur? Alles wat je moet weten over exfoliëren.

Een nieuw jaar, een nieuwe start! En bij een frisse nieuwe start hoort een frisse nieuwe jij, met een frisse nieuwe huid. Dit doe je door de huid extra goed te exfoliëren. Puur geeft professioneel advies waarom exfoliëren een heel belangrijk onderdeel van een goede huidverzorging is met snel zichtbaar resultaat.  Regelmatig exfoliëren geeft de huid een frisse en egale uitstraling. 

Een jonge nieuwe huidcel doet er ongeveer 28 dagen over om te evalueren naar dode huidcel. Dus wij adviseren je dan ook om, naast je basis verzorging, eens per maand je huid te exfoliëren met een scrub of lichte peeling.

Hoe werkt een exfoliant?

Iedereen kent het fenomeen “scrubben van de huid”. Hier worden de dode huidcellen zacht van de huid geslepen door een milde scrubkorrel. ([comfort zone] Essential scrub of Cocoa Exfoliator van Esse) Maar je kan ook gebruik maken van een Peeling. ([comfort zone] Essentail peeling of  Microderm Exfoliator van Esse)  Deze werkt met(fruit)zuren en zorgt ervoor dat van binnenuit de dode huidcellen loslaten. Naarmate de huid ouder wordt, krijgt de huid zelf steeds meer moeite om de oude (dode) huidcellen los te laten en kan wat “grauw” gaan tonen door het opstapelen van deze oudere huidcellen. De kans op onzuiverheden en schilvering van de huid neemt dan ook toe.

Regelmatig exfolieren is dan ook een snelle “opfrisser” van de huid.

Maar wil je je huid een echte oppepper geven en het nieuwe jaar stralend tegemoet gaan, dan kan je beter gaan voor onze professionele Sublime double peel behandeling. Een Celvernieuwende en verhelderende behandeling dankzij een dubbele fruitzuurpeeling van verschillende intensiteiten. Met een hoge dosis aan glycolzuur en Vitamine E. Of de [comfort zone] SUBLIME SKIN PEEL, glycolzuur-kuur voor thuis. (Er zitten 14 peel pads in voor een kuur van 2 weken. Gebruik deze s’avonds voor het slapen gaan op een gereinigde en droge huid en sluit af met een nachtcreme of nachtmasker van [comfort zone].)

Er bestaan vele onafhankelijke en wetenschappelijke studies waarin het positieve effect van glycolzuur wordt beschreven. Dit zuur is vooral geschikt voor de wat verouderde of droge huid die niet gevoelig is en gaat veel dieper de huid in dan een basis peeling. Naast het exfoileren houdt het ook vocht vast in de huid en werkt het als een antioxidant, waardoor het je huid een echte oppepper geeft!  

  • Het verminderd oppervlakkig liggende pigmentvlekken.
  • Verbetering van de huidstructuur door het stimuleren van de collageenproductie.
  • Voorkomen van verstoppingen van de talgklieren waardoor puistjes en zwarte puntjes minder de kans krijgen zich te ontwikkelen.
  • Verbetert de huidconditie voor een betere opname van maskers, serums, boosters, nacht- en/of dagverzorging.
  • Is een vochtbinder en antioxidant. 

Heb je nog vragen over onze exfolierende producten en/of het gebruik ervan, neem dan contact met ons op via WhatsApp. +31 6 33 58 96 92