Professioneel advies over het belang van goede nachtproducten.
Professioneel advies over het belang van goede nachtproducten.

Ons lichaam is voorzien van een immuunsysteem, deze heeft een beschermende en herstellende functie. Meer dan ooit is de afgelopen tijd duidelijk geworden hoe belangrijk en kwetsbaar ons immuunsysteem is. We slikken extra supplementen en proberen zo gevarieerd en gezond mogelijk te eten. Maar vergeet aan dit rijtje vooral niet de “gezonde voeding voor de huid” toe te voegen. Onze huid is ons grootste orgaan en dé beschermer van alle invloeden van buitenaf. 
Het beschermende en herstellende vermogen van de huid loopt synchroon met het ritme van de zon. Overdag beschermt de huid zichzelf tegen verschillende stressfactoren (vrije radicalen, fijnstof, straling, uitdroging, etc.). s ’Nachts activeert de huid zijn natuurlijke herstelmechanisme om de schade te minimaliseren die toch door de huidbarrière heen zijn gedrongen. Hier komt het belang van goede nachtproducten naar voren.

Je kunt dit herstelproces ondersteunen door het gebruik van krachtige antioxidanten en vitaminen die tevens het afweersysteem zullen versterken.

Na deze uitleg snap je ook waarom het zo onwijs belangrijk is om voor het slapen gaan “de dag” van je gelaat te reinigen. Dus ook wanneer je geen make-up gebruikt.
Simpel verteld; de huid staat in de nacht meer open voor alles wat er in je poriën zit.

Gebruik dit gegeven op een positieve manier door het gebruik van een goede nachtcrème, masker of vitamine olie.

Renight lijn van comfort zone

Dit is de meest gespecialiseerde (herstel)nacht lijn die wij vanuit de salon bieden.

Het gebruik van hoogwaardige vitaminen en antioxidanten zijn er op gericht de huid zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens het herstel van de huid en het immuunsysteem.
De superfruit Goji bes heeft een hoge concentratie aan vitamine A en E. Maar ook het gebruik van Lycopeen uit tomatenpuree is een belangrijk ingrediënt. Deze werkt krachtig tegen vrije radicale, hersteld zon- en stralingsschade en zorgt voor sterke jonge huidcellen. Verder voedt het de huid door het gebruik van hyaluronzuur (hydratatie) en een blend van Macademia, babasurijst, walnoot-, jojoba-, en sesam oliën.

Je kunt kiezen uit een romige en voedende nachtcrème, een sterk herstellend nachtmasker of de makkelijk door de huid op te nemen vitamine olie.

24-uurs crémes

Alle moisterizers van Esse, maar ook de Hydramemory-lijn van comfort zone zijn 24-uurs crèmes. Dit betekend dat je de crèmes zowel als dag- als nacht verzorging kunt inzetten.

Je smeert dus 2 keer gedurende deze 24 uur: 1 keer in de ochtend en 1 keer voor het slapen gaan. Zij hebben zowel een beschermend als herstellend vermogen.