Blogpost Bindweefsel massage PUUR WELLNESS AMERSFOORT
bindweefsel massage van het gelaat, uitgevoerd bij PUUR WELLNESS AMERSFOORT

 Je gelaatscontouren verraden je leeftijd.

De eerste tekenen van veroudering zijn vooral zichtbaar in de gelaatscontouren.

Door veroudering vertraagt ons metabolisme (onze stofwisseling) en beginnen onze spieren te verslappen. Omdat onze gelaatsspieren aan de huid vasthangen, verslapt onze huid mee. 
Vanaf de leeftijd van 25 jaar verliest onze huid jaarlijks 1% van zijn collageen (collageen zorgt voor structuur, samenhang, elasticiteit en stevigheid van de verschillende soorten bindweefsel, waaronder kraakbeen, botten, pezen, ligamenten (gewrichtsbanden), huid en bloedvaten). Langzaam maar zeker zie je jouw jeugdige strakke contouren verzachten en neerwaarts zakken. Help!

We steken veel aandacht en energie in het gezond en vitaal “ouder” worden. Ondertussen weten we dat door veel te blijven bewegen, gezond te eten en met krachttraining (fitness) je je spierweefsel kan blijven uitdagen. Wat voor je lichaam geldt, geldt ook voor je gelaat. Bindweefselmassages zijn te vergelijken met beweging en krachttraining, maar dan voor je (gelaat)weefsel. 
Het is een populaire huidverbeteringsbehandeling geworden vanwege het duidelijk zichtbare en relatief snel te behalen resultaat. Na een korte kuur van 8 behandelingen zijn de verbeteringen al duidelijk waar te nemen en te voelen. De voor- en na foto’s liegen er niet om. En dat zonder dat er een naald, botox/fillers of ander nare plastische handelingen aan te pas hoeven komen!

Maar hoe werkt dat nou, bindweefselmassage?

Ook de bindweefselbehandeling en het kuurproces zijn te vergelijken met sporten en krachttraining. De “key” is dat je het blijft bijhouden. Dit doe je door de huid door ons te laten behandelen, maar ook thuis zelf de huid te onderhouden met oefeningen die wij zullen meegeven. Tijdens een kuur starten wij het bindweefselen langzaam op. Je kunt immers met sporten ook niet direct aan de zwaarste gewichten hangen. Dit geeft eerder blessures dan dat het je sterker maakt. Zoals je al eerder had gelezen, neemt de natuurlijke productie van onder andere collageen na je 25ste levensjaar af, maar het herstelvermogen van je weefsel blijft intact. Met bindweefselmassage gaan wij juist dit herstelvermogen aanspreken. Door sporten wordt je spier(weefsel) sterker/groter doordat er kleine scheurtjes ontstaan die het lichaam zelf herstelt en versterkt. Dit is exact wat wij met het bindweefsel doen. Doordat wij met bindweefselen het weefsel plaatselijk kneuzen, worden de weerstand van het (gelaat)weefsel en de bloedvaten versterkt. Het verstrakt de huidlagen en hersteld de soepelheid en volume van de huid. Dit resulteert in een algehele verbetering van de conditie van de huid.

Doet het pijn?

Tja, clichés zijn altijd ergens op gebaseerd. Dus, wie mooi wilt zijn………..
Het is een kwestie van opbouwen. Wij hebben het niet over pijnlijk, maar over intensiteit en gevoeligheid. De eerste behandeling is altijd het meest gevoelig.
Dit is omdat er onbedoeld altijd extra spanning in het lichaam zit. Je weet immers ondanks de uitleg nooit exact wat je qua gevoel kunt verwachten. Of je het nu wilt of niet, je krijgt een soort van hyperfocus op elke handeling die er wordt uitgevoerd. En alles wat je aandacht geeft versterkt. Dus ook het gevoel van pijn. Maar wij beloven je, je raakt gewend aan het gevoel en zal er steeds beter in kunnen ontspannen. Ook wanneer wij het juist een tandje opschroeven. Een verkleving doorbreken gaat nou eenmaal niet met zachte bewegingen… 

Bindweefselkuur

Omdat wij resultaatgericht werken bieden wij bindweefselbehandelingen altijd in een kuur aan. Dit betekent dat je minimaal 8 keer bij ons onder behandeling bent en je in deze tijd elke week bij ons langskomt. De eerste behandeling bestaat uit een gelaatsanalyse, verwachtingen en gewenste resultaten worden besproken en er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Ook krijg je een introductie massage waaruit wij de conditie van de huid kunnen aflezen en jij een eerste kennismaking met de bindweefselmassage krijgt. Tot slot leren wij jou een aantal grepen aan die je vervolgens thuis kunt gebruiken om de kuur te ondersteunen en om sneller resultaat te bereiken. De kuur zal worden ingepland en progressie zal in een dossier worden bijgehouden. 
Na deze 8 keer zal er een evaluatie plaatsvinden er wordt er beoordeeld of de kuur verlengt moet worden of dat het bindweefsel bijgehouden kan worden doormiddel van behandelingen om de 4,6 of 8 weken.